Dłuuugi materiał ale za to bardzo ciekawy :) .

Wasze komentarze:


Jedziemy do młyna po mąkę z pszenicy płaskurki :D

- Ze jeszcze takie mlyny istnieja , jak najdluzej !!!
- Żeby wyprodukować dobre i zdrowe jedzenie nie potrzeba nowoczesnych technologii. Nie potrzeba JonDerów z komputerami i maszyn za miliony. Wystarczy prosty stary ciągnik i kilka podstawowych maszyn.
- LLL
- Smutne to, ze sprzedawca maki robi tajemnice z tego, gdzie znajduje sie mlyn... a moze chodzi o to, ze da sie sprawdzic, ze z 500kg ziarna odbiera tylko czesc wlasnej maki, a reszta to to, co bylo juz w mlynie, bo instalacja nie uniemozliwi zrobienia w 100% wlasnej maki z wlasnego ziarna?
- Kolega a ile ta mąka po zmieleniu jest przydatna do zjedzenia? Bo z tego co wiem przydatność takiej mąki to dwa tygodnie po tym czasie jałczeje. Pozdrawiam ludzie wiedzą co jedzą więcej takich
- Walory zdrowotne a energetyk stoi
- Witam czy ktoś z oglądających wie gdzie się znajduje ten młyn no bo właściciel kanału robi z tego tajemnice a ja chętnie skorzystał z usług tego młynarza gdyż wszystkie normalne młyny w mojej okolicy zostały zamknięte pozdrawiam.
- Ciekawy materiał przydał by sie namiar na ten młyn proszę proszę.
- Jak kupic ziarno na siew takiej obmiany przenicy? chcial bym sprobowac takiel maki z swojej produkcji
- Płaskurka jest super, ale nie dla osób chorych na celiakię !
- podaj ile wyszło mąki, kaszy,otrąb i łuski z tych 500 kg. pszenicy
- Czym i gdzie wyłuskiwałeś nasiona?
- Dasz namiary na ten młyn
- Jaka jest wydajność tej pszenicy z hektara?
- Gdzie znajduje sie ten młyn